Община Пловдив за поредна година организира за гражданите кампания за безвъзмездно

...
Община Пловдив за поредна година организира за гражданите кампания за безвъзмездно
Коментари Харесай

Събират опасни отпадъци от домакинствата

Община Пловдив за поредна година провежда за жителите акция за безплатно предаване на рискови боклуци от семействата посредством Мобилен сборен пункт. Инициативата през 2018 година ще се организира на 27 април (петък), като мобилния пункт ще бъде позициониран на адрес: Район „ Централен “, бул. „ Шести септември “ –  паркинга зад ресторант „ Стадиона ” (магазин „ Т Маркет “) в часовия диапазон от 10:00 до 16:00 ч.

Основните групи рискови боклуци, които ще се одобряват на пункта са:

•           Живак и живаксъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи);

•           Лакове и бояджийски материали;

•           Домакински препарати;

•           Мастила и нечисти опаковки – опаковки, съдържащи рискови вещества;

•           Маслени филтри, спирачни течности и антифриз;

•           Фармацевтични артикули - медикаменти с изминал период на валидност.

Изхвърлянето на рисковите битови боклуци в общия поток смесени боклуци основава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава естествената употреба на депата, заради което Община Пловдив приканва жителите да се възползват от предоставената опция и да се освободят от формираните в домовете им рискови боклуци.

Опасни боклуци, генерирани в домовете могат да бъдат излъчени и на площадките за разделно събрани боклуци от домакинстват, обособени в шестте административни региона на общината, като информация за местонахождението на площадките, работното време и типовете боклуци, които могат да се предават там, може да бъде открита на формалната интернет страница на Община Пловдив: http://www.plovdiv.bg/item/ecology/waste/ в рубриката Площадки за предаване на разделно събрани боклуци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР